21 Μαΐου 2009

Ο άνθρωπος - ένας μεταλλαγμένος πίθηκος;Ο Στ. Κατσάρκας, πολιτικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, γράφει στις επιστολές του "Βήματος" στις 24 Απριλίου 2009:
Ωστε επιτέλους μάθαμε λεπτομέρειες για την καταγωγή μας! Αμερικανοί επιστήμονες «ανακάλυψαν» ότι πριν από «περίπου» δέκα εκατομμύρια χρόνια ζούσε ο τελευταίος κοινός πρόγονος ανθρώπου και πιθήκου. Και τότε έγινε το θαύμα! Ξαφνικά, «για άγνωστους λόγους», μια «ταχεία γενετική αλλαγή» οδήγησε στον διαχωρισμό μας από τους «κοντινότερους πρωτεύοντες συγγενείς μας, τους πιθήκους!..» (εφημερίδες 14.2.09).

Ιδού λοιπόν ο πρόγονος που σας αξίζει, κύριοι μεταλλαγμένοι πίθηκοι! Θαυμάστε τον, λατρέψτε τον, στήστε το «Μνημείο του Αγνωστου Πιθήκου» και ανάβετέ του πότε πότε και κανένα κερί... Και αφήστε τις σάπιες δηλώσεις για τον θαυμασμό και τον σεβασμό σας «προς τον άνθρωπο» και για την αξία του. Ενας πρώην πίθηκος και τίποτε παραπάνω... Οσο για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», ποιος ο λόγος να μιλάμε γι΄ αυτά; Αυτά είναι για εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος είναι κάτι σπουδαίο, πλασμένος «κατ΄ εικόνα και ομοίωσιν Θεού». Το είχε δηλώσει και ο Μάο, ο «Μεγάλος Τιμονιέρης»: «Τι κι αν ο αγώνας μας για τον σοσιαλισμό στοιχίσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ζωές; Με τα υπόλοιπα εκατομμύρια θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο σοσιαλιστικό μέλλον»... Πολύ σωστά! Τόση πια ανησυχία για μερικά εκατομμύρια πιθήκους, έστω και εξελιγμένους;

Βλέπε http://www.tovima.gr/default.asp?pid=44&la=1&ct=6#myEpistoles

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι η εναλλακτική εξήγηση που προτείνει ο κος Κατσάρκας;